Building the TLC

 Transitional Living Center – spatial overview

The TLC has been designed based on global best practice. The building has been designed to provide accommodation for 20 residents interspersed with communal areas, both indoor and outdoor. The building has two secure entrances that give access to the communal hub and the covered access leading to the residential units.

CAD The Palms

Location: “The Palms”

 Size, content and specification

The communal canteen area and training hub is the largest area in the building. Measuring 142 square meters, this area will provide a space for residents to socialise but will also act as a focal point for group training and coaching around independence and life skills. An office and store room are accessed via the communal area to provide space for staff to work.Residential units are accessed via a covered walk-through. The walkthrough has been designed to act as a “street” giving a real sense of community and further opportunities for interaction and socialisation between residents and staff. There is also a 91 square meter communal outdoor area, as well as an 87 square meter garden. There is an additional 15 square meter space at the far end of the “street” to provide overnight staff with a space to sleep.
The residential units are all accessed via the covered walkthrough and have been designed to provide a space that encourages independent living.

CAD

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Computer animated drawing showing a map view of the extents of the site, entrance, exit and proposed location.

 


© Copyright 2017: Climb Any Mountain | Registered with the UK Charity Commission: 1149311 Unit 14, Pineapple Business Park, Bridport, Dorset DT6 5DB